Известие

Collapse
No announcement yet.

Selenia или Castrol

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Selenia или Castrol

Здравейте колеги, предстои ми смяна на маслото и се чудя дали да е Selenia 20k или Castrol Magnatec 10W-40?

Какво бихте казали Вие?
    Благодаря!
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
    Здравейте колеги, предстои ми смяна на маслото и се чудя дали да е Selenia 20k или Castrol Magnatec 10W-40?

Какво бихте казали Вие?
    Благодаря!
    Нито едното нито другото Половината туинспаркове в Бс карат с 15W50 на Castrol (заслугата е изцяло моя) Все пак всеки си преценя, за мен 10W40 за този мотор е хазарт.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

granville - 15w40
      евтино, качествено, има го в разфасовки по 5 литра. иначе преди бях със селения и ми гореше по литър на 1000 км. от това не пипа
      Last edited by pros7iq; d.m.y г., 18:39.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

След 15/40 може и с м10д наливно от 3.50.Разберете че с маслото компромиси не се правят.
        Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

тогава вземай кастрол.. селенията има много реплики на пазара... аз поне бях ударил менте....
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
            Какво бихте казали Вие?
            Бих ти казал да си намериш 10w60 масло или ако това ти е скъпо си взимаш 5w50.
            ...

Comment

Странна работа е българския Алфа ентусиаст... Има пари за киловати музика в багажника, ксенони като прожектори, спортни гърнета, затъмнени джамове и джанти 20-ки, но ще сипва масло за 5лв литъра, защото му е скъпо да даде сто кинта веднъж в годината. После спарковете били боклук...

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                Странна работа е българския Алфа ентусиаст... Има пари за киловати музика в багажника, ксенони като прожектори, спортни гърнета, затъмнени джамове и джанти 20-ки, но ще сипва масло за 5лв литъра, защото му е скъпо да даде сто кинта веднъж в годината. После спарковете били боклук...
                Не е само алфа ентусиаст-а.
                Не си ли виждал някоя мега скъпа лимузина за поне 50к евра да спре на колонката за газ ....
                Гъзарията е важна , а всичко което не се вижда (като маслото) трябва да е възможно най-евтино или безплатно.
                ...

Comment

Винаги съм слагал Slenia 20k for Alfa и нямам никакви проблеми и колата е огън.
                  Alfa 156, 2.0 TS
                  VW Vento 1.8- Бившата
                  Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Аз пък на всяка смяна слагам различно масло
                    1-ва смяна(като закупих колата) някакво наливно от сервиза дето я обслужиха (10w40 10лв литъра за марка не помня)
                    2-ра смяна Castrol Magnatec 10w40 - 65-70лв 5литра
                    3-та Yacco 10w40 vx500 май беше - 75 лв 5 литра
                    4-та смяна Motul Synergie 6100 10w40 - 62лв 5 литра

Първото го смених на 6-7к километра, защото се наложи да сменявам гарнитура на капака на клапаните губеше масло, пушеше от към капака и вкарваше в парното и доливах за този пробег 1-1,5литра.

При Castrol-a и Yacco-то при смяна губеше по около 500 мл(около средата на щеката за 10к километра), но като изключим, че картера сълзи леко и понякога като се видя в повече гориво я карам във високи обороти(5к+) е горе долу добре.
                    Преди 100 километра смених маслото с Motul synergie 10w40. Не мога да кажа нищо за него все още. Първите ми впечатления са, че не пали като дизел колата(не притраква вариатора) и колата е по тиха. Но мисля, че това е нормално за ново сменено масло, все пак предишното(Yacco-то) беше на 10400км преди да го сменя. Ако успея да навъртя 10к до пролетта ще сипа за лятото 10w60, че ми харесва да я карам във високи обороти.

Така че, избора при 10w40 е голям... важното да е качествено (оригинално уж или с произход - уж гарантиран)
                    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Аз да вметна само ,че докато бях със 146-цата и слагах Esso 10w40 туба 5 лт. за четири смени или 45000 км нямах абсолютно никакви проблеми с работата на мотора .
                      P.s Доливах към 250 грама на 10к. и до колкото съм запознат това масло са го спрели от производство Франсетата
                      Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                      Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                        Бих ти казал да си намериш 10w60 масло или ако това ти е скъпо си взимаш 5w50.
                        Колега, ми и двете масла са на сходна цена. Даже цената на Мобил 10в60 и същото такова 5в50 е една и съща!
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                        Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
                          Колега, ми и двете масла са на сходна цена. Даже цената на Мобил 10в60 и същото такова 5в50 е една и съща!
                          (примерни цени на дребно без отстъпки ... )

10w60:
                          Castrol, Mobil 1 ~ 20 лв за литър
                          Selenia ~ 30 лв за литър
                          Liqui Moly, Shell, Bardahl ~ 40 лв за литър

5w50:
                          Всички марки са по около 20 лв за литър

Така че си прав за някои марки 10w60 ...

15w50 маслата ги намирам на цена около 15лв за литър и не виждам никакъв смисъл при толкова малка разлика в цените с горните масла.
                          ...

Comment

И какво излиза, че е по добре да сложа Мобил 10 в 60, а какво мислите за Agip 10в60?
                            Last edited by Versace; d.m.y г., 22:52.
                            Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Liqui Moli 10W-60 е 25лв литъра, поне толкова ми излиза с 5л тубата. Аджипа е хубаво масло, отми доста нагар от мотора още с наливането, сегашното масло е бистро вече 1500 км от смяна, като в тубата си е.

Comment

Working...
                              X